© EditieNL

Minder swipen, meer daten: gaat nieuwe app Breeze de datingwereld veranderen?

Philip Van den Heuvel, medebedenker van Breeze

Meteen afspreken

Minder swipen, meer daten: gaat nieuwe app Breeze de datingwereld veranderen?

10-01-2020 10:52 Laatste update: 17:40

Singles zullen het vast wel herkennen: je swipet je een ongeluk, maar daten? Ho maar. De nieuwe app Breeze moet daar verandering in brengen. Je krijgt maar twee profielen per dag te zien en bij een match moet je meteen op date. Gaat dit wel werken?

"Je moet niet op de app blijven zitten, maar echt gaan daten", zegt een van de bedenkers van de app, Philip van den Heuvel. "Heb je een match, dan krijg je meteen een datumprikker en een locatie toegewezen die met ons samenwerkt. Je spreekt meteen af." Het idee is dat mensen wat minder op hun telefoon zitten en wat meer echt gaat afspreken.

De podcastmakers van Datevermaak kunnen het initiatief wel waarderen. "De bedoeling om minder op je mobiel te zitten en meteen te gaan daten is erg goed bedacht", zegt Timo Harmelink van Datevermaak. Maar het is volgens hem nog te vroeg om te zeggen of echt het ei van Columbus is. "We merken dat er nog maar weinig mensen op zitten, waardoor je vrij snel uitgeswipet bent."

Tinder

Harmelink heeft zelf alle dateapps die er zijn al uitgespeeld. "Ik heb ze allemaal geprobeerd, maar Tinder gebruik ik nog het meest. Het is toch de populairste datingapp omdat er gewoonweg de meeste mensen op zitten. Daardoor heb je ook de meeste kans op een date."

Heeft Tinder dan helemaal geen concurrentie? Dat wel. "Als je homo bent en uit bent op een afspraakje, dan werkt Grindr perfect. En er zullen vast wel relaties uit ontstaan."

Elitair

Harmelink is wat minder te spreken over Inner Circle. "Die app is veel te elitair en je moet voor veel dingen extra betalen."

Voor Breeze betaal je pas wanneer je een date hebt. "Je spreekt af op een locatie die jullie beiden kennen", zegt Van den Heuvel. Je betaalt dan rond de 6 euro per date aan de locatie waar je afspreekt. Daarvan komt een deel van het bedrag bij ons terug, en zo verdienen wij eraan."

En wil je zelf de kans op een date vergroten, dan is het slim om nu te gaan swipen: januari is volgens datingsite Match.com de drukste maand op datingsites.

Bekijk hier de video: