Facebook Messenger 'nog jarenlang' onveiliger dan WhatsApp
Encryptie

Facebook Messenger 'nog jarenlang' onveiliger dan WhatsApp

11-01-2020 15:27 Laatste update: 15:33

Het duurt nog jaren voordat Facebook Messenger net zo goed beveiligd is als WhatsApp, aldus een medewerker van de techgigant.

Messenger en WhatsApp zijn allebei in handen van Facebook. Chatberichten op WhatsApp worden standaard beveiligd met end-to-end-versleuteling. Hierdoor kunnen alleen de verzender en ontvanger chatberichten lezen. Zelfs Facebook kan een chatgesprek niet zomaar inzien. 

Op termijn wil de techgigant deze vorm van beveiliging toepassen op alle gesprekken in alle chatapps, vertelde CEO Mark Zuckerberg een jaar geleden. Dat blijkt bij Messenger alleen een complexe opgave te zijn.

"Laat ik eerlijk zijn: we hebben op het moment nog meer vragen dan antwoorden gevonden", vertelt Jon Millican op een conferentie in New York. Hij werkt bij Facebook aan Messenger. We hebben stappen gezet, maar het is kennelijk buitengewoon lastig om end-to-end-encryptie toe te voegen aan een bestaand systeem."

Duurt nog jaren

Millican denkt dat het nog jaren zal duren totdat Messenger-chats altijd op de juiste manier zijn beveiligd. "We willen dit graag goed doen, in plaats van snel."

Je kunt chats op Messenger overigens wel met de encryptievorm beveiligen, maar dan moet je een speciaal chatgesprek in de app aanmaken. De optie staat nog niet standaard ingeschakeld voor alle chats.

7 dingen die beter moeten aan WhatsApp

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's