Apple vervangt defecte batterijhoezen iPhone XS en XR
Geen brandgevaar

Apple vervangt defecte batterijhoezen iPhone XS en XR

11-01-2020 16:36 Laatste update: 16:42

Apple is een inruilprogramma gestart voor defecte batterijhoezen bedoeld voor de iPhone XS, XS Max en XR.

Dat meldt de techgigant op zijn website. Het gaat om de hoesjes die Apple zelf voor de iPhone maakt. Achterop zit een bult met een extra accu, waarmee je de batterijduur van een smartphone kunt verlengen.

"Een getroffen hoes laadt slechts korte tijd of helemaal niet op", schrijft het bedrijf. Daarnaast zijn er defecte modellen "die de iPhone geen stroom doorgeven". 

Het gaat om hoesjes die gemaakt zijn tussen januari en oktober 2019. Volgens Apple zijn er geen veiligheidsproblemen waarbij bijvoorbeeld de accu ineens kapotgaat.

Naar de Store

Klanten met zo’n hoesje kunnen zich bij Apple melden om hem gratis te laten vervangen. Dat kan door een Apple Store te bezoeken, of een goedgekeurde reparateur te vinden. 

Apple heeft in het verleden wel vaker defecte producten gratis gerepareerd of vervangen. Dat gebeurde bijvoorbeeld in juni 2019, toen bleek dat sommige MacBooks oververhit konden raken. Ook de eerste MacBook-generatie met het beruchte vlindertoetsenbord kon gratis worden gerepareerd, mits klanten tegen toetsenbordproblemen aanliepen.

Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's