'Nieuwe iPhone met 5G nog niet naar Nederland'
5G olé olé

'Nieuwe iPhone met 5G nog niet naar Nederland'

13-01-2020 15:33 Laatste update: 15:54

Bram van Dijk

Dit jaar worden er vijf nieuwe iPhones verwacht, waarvan vier in september zouden verschijnen. Deze hebben allemaal een 5G-antenne, maar de 5G-iPhones zouden niet in Nederland verschijnen.

In een nieuw verslag heeft de Apple-expert Ming-Chi Kuo zijn eerdere voorspellingen herhaald dat er 'in de tweede helft van 2020' vier nieuwe iPhones op de markt komen, met 5G-ondersteuning. Dit is alleen niet weggelegd voor alle landen: Apple wil alleen 5G beschikbaar maken in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Korea en het Verenigd Koninkrijk, zo schrijft Kuo.

Daarbij voegt hij toe dat iPhones buiten deze landen waarschijnlijk helemaal geen 5G-antennes krijgen, waardoor het ook niet mogelijk wordt om met een software-update van 5G gebruik te maken, als er in een land een 5G-netwerk uitgerold wordt. Apple zou dit doen om kosten te reduceren.

Betaalbare opvolger iPhone 8

De vijfde iPhone wordt al in maart 2020 verwacht en zou een update zijn van de goedkope iPhone SE uit 2016. Dit betaalbare model zou het uiterlijk krijgen van de iPhone 8 met de chips van een iPhone 11. 

5G-tests

Aankomend jaar zijn er verschillende tests in Nederland om 5G-internet naar consumenten te krijgen. T-Mobile wil eind 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk in de lucht hebben. iPhone-gebruikers lijken dus nog minimaal een jaar te moeten wachten.

Kijk ook: eerste keer 5G in Nederland

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.