Tesla eigenaren kopen per ongeluk dure software updates
$9700 uitgegeven

Tesla-eigenaren kochten per ongeluk peperdure updates

16 januari om 11:18
Laatste update: 16 januari om 11:21

Sinds kort is het mogelijk om in de app van je Tesla een software-update te kopen, waaronder de zelfrijdende AutoPilot-functies. Sommige mensen deden dat per ongeluk en werden verrast met een rekening van bijna 10.000 dollar.

Tesla heeft een bijzonder verdienmodel. Wie een auto koopt zonder de zelfrijdende opties, heeft technisch gezien alles aan boord om hem alsnog zelfrijdend te maken. De sensoren en camera's zijn in alle Tesla-auto's gelijk. Alleen de software is anders. In de app kun je dus kiezen om upgrades te kopen voor je auto, als je dat niet gedaan hebt bij aanschaf.

Zo kun je bijvoorbeeld voor 2000 dollar een acceleratieboost kopen voor je Tesla Model 3. Voor dat bedrag accelereer je met een Long Range Dual Motor een halve seconde sneller naar de 100 km/u. Vink je alle opties aan, dan kan de rekening hard oplopen. 

Meerdere Tesla-eigenaren zeggen per ongeluk updates te hebben aangeschaft via de Tesla-app. Gek genoeg hoef je niet opnieuw je creditcard-informatie op te geven als je voor bijna 10.000 dollar aan software-upgrades koopt. In eerste instantie was de helpdesk van Tesla niet bereid om geld te retourneren.

Musk belooft oplossing

Tesla-eigenaar Nassim Nicholas Taleb, die bijna een half miljoen volgers op Twitter heeft, melde zich bij Elon Musk, die aangaf dat het probleem opgelost zal worden. Mensen die per ongeluk software-updates hebben gekocht kunnen alsnog hun geld terug krijgen.