Motorola's opvouw-Razr verschijnt op 6 februari in Amerika
Niks over Europa

Opvouwbare Motorola Razr verschijnt op 6 februari

22 januari 2020 om 14:49
Laatste update: 22 januari 2020 om 14:55

De Motorola Razr, een opvouwbare telefoon geïnspireerd door de klassieke klaptelefoon met dezelfde naam, wordt na een uitgestelde introductie vanaf 6 februari verkocht. Dat zal eerst alleen in de Verenigde Staten gebeuren.

De nieuwe Motorola Razr is een telefoon die je kunt dubbelvouwen. Hierdoor heeft hij een lang scherm, maar is hij vrij compact zodra je hem wegstopt. Door de randen en de dikke onderkant lijkt hij sprekend op de oude Razr, een telefoon die voor de komst van de smartphone mateloos populair was.

De nieuwe opvouwtelefoon werd in november 2019 gepresenteerd. Het originele plan was om de reserveringspagina voor het toestel op 26 december online te zetten, waarna de verkoop in januari 2020 van start kon gaan. De telefoon bleek echter te populair, waardoor Motorola de vraag niet dacht te kunnen bijbenen. Er werd besloten de verkoop daarom uit te stellen.

Inmiddels is bekend dat de nieuwe Razr vanaf 6 februari in de winkel ligt. Wie hem wil reserveren, kan dat online vanaf 26 januari doen. De verkoop beperkt zich op het moment alleen tot de Verenigde Staten: volgens Motorola is er nog niks bekend over een mogelijke verkoop in Europa.

1.499 dollar

Wie het toestel wil hebben, zal dus uit Amerika moeten importeren. Een dure grap, ook omdat de nieuwe Razr met 1499 dollar (1350 euro) een relatief dure smartphone is.

Vermoedelijk wil Motorola de telefoon zo snel mogelijk in de winkels krijgen, voordat Samsung zijn nieuwe toestellen aankondigt. Volgens geruchten staat de Koreaanse concurrent op het punt om zijn Galaxy Fold 2 te onthullen, een opvouwtelefoon die net als de Razr werkt. De Flex zou alleen wel iets goedkoper kunnen worden.

Kijk ook: dit is de Galaxy Fold

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's