Vouwmarkt

Motorola Razr 'binnen paar maanden' naar Nederland

Motorola Razr 'binnen paar maanden' naar Nederland
23 januari 2020 om 15:17
Laatste update: 23 januari 2020 om 15:17

De nieuwe Motorola Razr, een klaptelefoon met een opvouwbaar scherm, komt binnen een paar maanden ook in Nederland op de markt.

Woensdag maakte Motorola bekend dat de Razr vanaf 6 februari beschikbaar is in de VS. Het toestel komt daarna ook "binnen een paar maanden in Nederland op de markt". Dat zegt een woordvoerder van Lenovo donderdag tegen Bright. Lenovo is het moederbedrijf van Motorola.

Het is nog niet bekend wanneer en voor welke prijs de Razr in Nederland beschikbaar zal zijn, die informatie volgt later. In de VS kost de Razr 1499 dollar, zonder btw, omgerekend 1350 euro. Vaak valt de europrijs wat hoger uit dan de Amerikaanse prijs.

Eerste van zijn soort

De Motorola Razr wordt de eerste klaptelefoon met een opvouwbaar scherm. In uitgevouwen vorm heeft de Razr de vorm en verhoudingen van een reguliere smartphone, opgevouwen blijft een handzaam vierkant pakketje over. De Razr draait op een Snapdragon 710-chip, niet de snelste chip uit de stal van Qualcomm.

Vermoedelijk wil Motorola de telefoon zo snel mogelijk in de winkels krijgen, voordat Samsung zijn nieuwe smartphones aankondigt. De Zuid-Koreaanse fabrikant houdt op 11 februari een presentatie. Daar wordt onder meer een nieuwe opvouwtelefoon, die net als de Razr werkt, verwacht. Die 'Galaxy Flex' zou mogelijk wel iets goedkoper zijn.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's