1499 dollar incl hobbels

Motorola waarschuwt voor Razr-scherm: 'Hobbels zijn normaal'

Motorola waarschuwt voor Razr-scherm: 'hobbels zijn normaal'
27 januari 2020 om 08:51
Laatste update: 27 januari 2020 om 09:13

Motorola heeft bij de start van de verkoop van zijn opvouwbare smartphone Razr een waarschuwing afgegeven. Het vouwbare scherm kan 'hobbels en knobbels' bevatten.

Sinds 26 januari is de Motorola Razr te bestellen in de Verenigde Staten voor 1499 dollar, met de officiële leveringsdatum van 6 februari. In Nederland start de verkoop binnen een paar maanden.

Maar nog voordat één consument de telefoon in handen heeft, probeert Lenovo, het Chinese moederbedrijf van Motorola, de verwachtingen alvast te temperen. Het bedrijf plaatste de video 'Verzorgen van RAZR', zo spotte techsite The Verge.

Naast wat waarschuwingen over de waterbestendigheid en het niet gebruiken van een schermbeschermer, waarschuwt Motorola ook voor de kwaliteit van het scherm. Het bedrijf zegt: "Het scherm is gemaakt om te buigen: hobbels en knobbels zijn normaal."

Oneffenheden komen vaker voor bij schermen die niet van glas maar van plastic zijn gemaakt. Dit is nodig om een buiging van het scherm mogelijk te maken.

Samsung Galaxy Fold

Bij de eerste versie van de opvouwbare Samsung Galaxy Fold waren gaten onder het scherm een van de redenen dat de telefoon in de handen van techreviewers snel kapot ging.

Ondertussen is de verwachting dat Samsung op 11 februari naast de opvolger van de Galaxy S10 (waarschijnlijk de Galaxy S20) ook een tweede smartphone met opvouwbaar scherm op de markt brengt. Deze 'Z Flip' heeft vermoedelijk hetzelfde ontwerp als de nieuwe Motorola Razr.

Kijk ook: hoe goed is de Galaxy 10 Lite?

Geen video missen? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal.

Download de vernieuwde Bright-app: iPhone of Android.