Met dit bord eet je zonder afleiding van je telefoon
zo heurt het

Met dit bord eet je zonder afleiding van je telefoon

29-01-2020 17:13 Laatste update: 03-02-2020 09:40

Dit eetbord heeft een ingebouwde smartphonehouder. Daardoor heb je altijd je handen vrij. En pas als je bord leeg is, kun je weer bij je telefoon.

AMY_the plate is een eetbord met een smartphonehouder erin. Het mooie keramieken bord biedt niet alleen plek voor je diner of snacks, maar heeft middenin een gleuf om je telefoon in te stoppen. Ontwerper Emilio Rapella, student aan de Design Academy in Eindhoven, bedacht het bord om te voorkomen dat deze een stoorzender wordt tijdens een gezamenlijke maaltijd.

Je kunt pas weer bij je telefoon als je je bord leeg hebt, want je krijgt hem er alleen uit door het bord om te draaien. Mogelijk ook handig: als je het bord in je ene hand hebt, kun je je andere hand vrij maken door je telefoon in je bord te steken. Dat kan van pas komen als je geen broekzak hebt waar je telefoon in past.

De naam Amy komt van Amy Groskamp-ten Have, die met in 1939 het boek ‘Hoe heurt het eigenlijk’ een bijbel voor etiquette schreef.

Winnaar ontwerpwedstrijd

Ontwerper Rapella won met zijn Amy de Cor Unum Ontwerpwedstrijd. Keramiekbedrijf Cor Unum heeft daarna Amy ook in de collectie opgenomen. 

Op het moment loopt de nieuwe ontwerpwedstrijd. Tot 3 februari zijn bij Cor Unum in Den Bosch de 20 inzendingen voor het thema Anarchie te zien. De dag erna worden de publieksstemmen geteld en kiest de jury bestaand uit chefkok Sergio Herman, Mary Hessing (voorheen hoofdredacteur tijdschrift EH&I, nu Wonderful Things magazine), Timo de Rijk (Directeur Design Museum Den Bosch) en Charlotte Landsheer (directeur Cor Unum en zelf ontwerper) een winnaar. 

Naast de 20 genomineerde inzendingen van deze editie van de ontwerpwedstrijd zijn ook de 10 geproduceerde prijswinnende ontwerpen van voorgaande jaren te zien.Tot 8 februari zit er 15 procent korting op alle producten van de afgelopen ontwerpwedstrijden, waaronder dus Amy en een draagvaas van Mariana Gusso waarmee je een bloem als ketting draagt.