© Nvidia

GeForce Now beschikbaar in Nederland met gratis proefversie
Games streamen

Gamestreamingdienst GeForce Now nu beschikbaar

4 februari 2020 om 20:05
Laatste update: 5 februari 2020 om 08:13
  • Erwin Vogelaar

Gamestreamingdienst GeForce Now is nu beschikbaar, met een gratis en betaalde versie.

Gamestreamingdienst GeForce Now van Nvidia is vanaf dinsdag beschikbaar. De dienst gaat de concurrentie aan met onder andere Google Stadia, met een prijs van 5,49 euro per maand. Er is ook een beperkte gratis versie beschikbaar. 

GeForce Now zit qua functionaliteit tussen streamingdiensten Google Stadia (het kopen van losse games) en Shadow (het streamen van een volledige pc) in. Met GeForce Now is het mogelijk om in te loggen bij gamewinkels Steam, Epic Games Store, Battle.net en Uplay, om vervolgens eerder aangeschafte games te spelen via de cloud.

Nadelen

De opties zijn nog wel beperkt. Zo werken niet alle games, maar enkel de titels die Nvidia ondersteunt. Games van onder andere Rockstar en Square-Enix horen daar niet bij. Daarnaast kunnen games op een maximale resolutie van 1080p worden gespeeld, terwijl Stadia 4K-kwaliteit kan ondersteunen. 

GeForce Now werkt niet op iPhone of iPad, maar wel Android, Mac en Windows. 

Gratis versie

Het is niet mogelijk om ongelimiteerd te gamen. De gratis versie van de dienst laat je een uur per keer spelen, waarna je weer in een wachtrij wordt gezet. Met de betaalde versie van 5,49 per maand krijg je voorrang in die wachtrij en kun je maximaal zes uur per keer spelen. 

De abonnementsprijs van 5,49 euro per maand is tijdelijk voor vroege vogels. Het is nog niet duidelijk wat de uiteindelijke prijs voor de dienst wordt.

Google Stadia getest:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Lees meer over:

Deel via