Vouwtelefoon

Vouwtelefoon Motorola Razr al kapot na 27.000 keer vouwen

Motorola Razr gaat kapot na 27.000 keer vouwen
7 februari 2020 om 08:33
Laatste update: 7 februari 2020 om 10:15

De klaptelefoon met opvouwbaar scherm van Motorola zou 100.000 keer opgevouwen kunnen worden. Een techsite heeft dit nu getest en Motorola's claim houdt geen stand.

De website CNET heeft de vouwbare Motorola Razr in een vouwrobot gedaan, die de telefoon steeds opent en sluit. De hoop was dat de robot het zo'n 12 uur zou volhouden; zo lang doet de robot over 100.000 keer vouwen. Het scharnier van de Razr kreeg echter na 4 uur al kuren.

Na zo'n 27.000 keer openen en sluiten werd het scharnier zo stijf en star, dat het nauwelijks meer te vouwen is. Daarmee houdt het scharnier het in de praktijk mogelijk nog geen jaar vol. De gemiddelde Amerikaan zou zijn telefoon 80 keer per dag gebruiken, wat zou neerkomen op een kleine 30.000 keer vouwen per jaar.

In de VS is de Motorola Razr sinds donderdag te koop, voor 1500 dollar.

Galaxy Fold hield het langer vol

De vouwbare Samsung Galaxy Fold is eerder door CNET met dezelfde robot getest. Het toestel van Samsung hield het 14 uur vol in de machine, goed voor 119.380 keer open en dicht.

Het scherm van de Samsung deed het aan het eind van de test niet meer, bij de Motorola was het scharnier de zwakke plek en functioneerde het scherm nog wel.

Meer vouwtelefoons op komst

De Samsung Galaxy Fold is sinds begin dit jaar in Nederland verkrijgbaar. De nieuwe Motorola Razr volgt binnen een paar maanden.

Huawei brengt zijn vouwtelefoon Mate X in maart in Europa op de markt, meldt het Chinese bedrijf aan Bright. 

Samsung presenteert volgens geruchten volgende week dinsdag een nieuwe opvouwbare telefoon, de Galaxy Flip Z

Vouwtelefoons en meer tech om naar uit te kijken:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's