© Disney/Lucasfilm

Hotel 'dompelt gasten onder' in tweedaags Star Wars-avontuur
Galactic Starcruiser

Hotel 'dompelt gasten onder' in tweedaags Star Wars-avontuur

07-02-2020 13:09 Laatste update: 17:08

Disney World neemt bezoekers volgend jaar mee op een tweedaags Star Wars-avontuur waarin zij zelf de hoofdrol spelen, inclusief overnachtingen in een ruimteschip.

Disney World in het Amerikaanse Orlando breidt zijn Star Wars-parkdeel in 2021 uit met het Galactic Starcruiser-hotel, meldt Disney. Gasten worden volgens Disney direct bij aankomst meegenomen op een meerdaagse reis, waar zij zelf een rol in spelen.

Via een shuttle worden gasten zogenaamd naar een groot ruimteschip gevlogen, dat ze vanuit een raam kunnen zien naderen. Aangekomen op het schip zien zij in een atrium Storm Troopers, Wookiees, droids en andere bekende Star Wars-personages. De slaapcabines lijken op die van de Millennium Falcon, en bieden ruimte aan vijf mensen. Elke kamer heeft een virtueel raam dat uitzicht in de ruimte biedt.

Lightsabertraining

Gasten kunnen aan boord een training met lightsabers volgen, en krijgen instructies op de brug van het ruimteschip. Die trainingen zullen later van pas komen in het verhaal dat zich tijdens het verblijf van de gasten afspeelt.

Personeel blijft in hun rol

Met een tweede shuttle worden gasten vervoerd naar de planeet Batuu, de setting van het Galaxy's Edge-parkdeel dat Disney vorig jaar opende. Disney spreekt van een ervaring die gasten nooit eerder hebben meegemaakt. Alle medewerkers waar gasten mee omgaan blijven in hun rol, zodat de bezoeker zich in een dag en nacht durend Star Wars-avontuur begeeft.

Vanaf later dit jaar kunnen gasten hun verblijf in het Galactic Starcruiser-hotel boeken. De prijzen zijn nog onbekend.

Zijn Star Wars-lightsabers echt mogelijk?

Mis geen video? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal

Volg onze updates over Star Wars