Wat bewijst de elektrische Hummer?
1000 pk

Wat bewijst de elektrische Hummer?

10-02-2020 14:20 Laatste update: 14:20

General Motors komt met een nieuwe elektrische Hummer. De schaarse details zeggen het een en ander over de motieven van de makers.

De Hummer is ongeveer het meest Amerikaanse vehikel dat ooit bestaan heeft. Enorm van afmetingen, onhandig in gebruik, slecht afgewerkt, maar een verkoophit vanwege de associatie met het leger. In triggerhappy Amerika was de auto een tijdje een culthit. In de rest van de wereld keken we meewarig toe. 

Voor 2021 komt er een nieuwe Hummer, een elektrische. Hummer wordt de typenaam van een auto die onder het merk GMC verkocht wordt in de Verenigde Staten. Geen archaïsche brandstofmotor meer, maar tot drie elektrische motoren aan boord die samen 1000 pk moeten leveren en 15590 Newtonmeter aan koppel. Ter vergelijking; de dikste BMW X5 M50D heeft 400pk en 760 Nm koppel. 

Overvloed zal zonder twijfel een thema blijven, ook al zit er een accu in de bodemplaat. Terwijl andere automakers hun elektrische auto's zo aerodynamisch mogelijk maken, suggereren de plaatjes en artist impressions van de Hummer dat maximaal frontaal oppervlak om iets aan de kant te drukken belangrijker is dan luchtweerstand minimaliseren. De elektrische GMC Hummer is daardoor als een man op leeftijd die met alle moeite probeert bij te blijven.