'Sony worstelt met prijs PlayStation 5 door dure onderdelen'
450 dollar

'Sony worstelt met prijs PlayStation 5 door dure onderdelen'

14-02-2020 08:17 Laatste update: 08:17

De onderdelen die Sony in de PlayStation 5 stopt zouden duurder zijn dan verwacht, waardoor het bedrijf worstelt met de prijs.

De kostprijs van de PlayStation 5 zou neerkomen op een prijs rond de 450 dollar, meldt Bloomberg. Sony zou daarom moeite hebben om een verkoopprijs te bepalen voor zijn nieuwe spelcomputer, die eind dit jaar op de markt moet komen.

De PlayStation 4 had bij introductie een kostprijs van 381 dollar en werd verkocht voor 399 dollar en ook 399 euro. Zo maakte Sony direct al winst op de spelcomputer, die door dalende onderdelenprijzen alleen maar steeg. Voorheen verkochten makers van spelcomputers de apparaten echter regelmatig met verlies, dat zij terugverdienden op de games.

Krachtige hardware

Sony heeft al duidelijk gemaakt dat de PS5 fors krachtiger wordt dan de PS4, met mogelijkheden om games in 4K- en zelfs 8K-resolutie af te spelen. Ook zal de volgende PlayStation gebruikmaken van zogenoemd solid state-geheugen. De PS4 heeft nog een ouderwetse harde schijf. Solid state-opslag is veel sneller, maar kent ook sterk schommelende prijzen.

Strijd met nieuwe Xbox

Mogelijk krijgt de PlayStation 5 daarmee een hogere introductieprijs dan zijn voorganger. De PS4 is inmiddels te krijgen voor 299 euro en is ook regelmatig in de aanbieding, de PS4 Pro wordt ook onder zijn introductieprijs verkocht.

Sony zal de prijs van de PlayStation 5 ook laten afhangen van die van de nieuwe Xbox Series X. De nieuwe spelcomputer van Microsoft verschijnt ook dit najaar, en belooft net als de PS5 erg krachtig te worden. Microsoft wil terrein terugwinnen nadat het bij de huidige generatie spelcomputers ver achter kwam te liggen op Sony.

VR-bril

Sony zou ook werken aan een opvolger van virtual realitybril PlayStation VR. Die nieuwe PSVR zou op de markt komen nadat de PS5 is geïntroduceerd.

PS5, iPhone 12 en meer om naar uit te kijken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's