Instagram test chronologische weergave nieuwsfeed
Oud is nieuw

Instagram test chronologische weergave nieuwsfeed

14-02-2020 17:59 Laatste update: 18:02

Instagram zou een nieuwe manier testen om foto's en video's op de nieuwsfeed weer in chronologische volgorde te bekijken.

Instagram werkt toch weer aan een chronologische optie, ontdekte webexpert Jane Manchun Wong. Zij spit apps van sociale media door op zoek naar nieuwe functies.

De chronologische functie wordt nu getest, maar het gaat niet om een mogelijkheid om de nieuwsfeed op volgorde te zetten. In plaats daarvan gaat het om een apart overzicht van nieuwe berichten in de volgorde waarin ze geplaatst zijn.

Sinds 2016 niet meer chronologisch

Instagram toonde zijn nieuwsfeed tot 2016 altijd chronologisch. Gebruikers konden scrollen tot de foto of video waar zij de vorige keer gebleven waren, en wisten dan zeker dat ze helemaal bij waren.

Nieuwe algoritmes veranderden dat, en proberen de gebruiker de berichten voor te schotelen die hij of zij waarschijnlijk het liefst zou willen zien. Wie alle nieuwe berichten van de afgelopen 48 heeft gezien, krijgt overigens wel een melding.

Twitter deed hetzelfde

Twitter koos in 2016 ook voor het schrappen van een chronologisch overzicht van tweets. Daar kwam het bedrijf in 2018 op terug. Twitter laat gebruikers nu makkelijk wisselen tussen een overzicht met nieuwste tweets, of met de meest populaire.

Het is niet duidelijk wanner Instagram de nieuwe functie voor alle gebruikers uitbrengt. Facebook maakt het wel makkelijk om het nieuwsoverzicht chronologisch te bekijken. De optie voor 'meest recente' berichten is te vinden in de instellingen van het nieuwsoverzicht.

Volg Bright ook op Instagram

Commentaar: Dit moet Instagram verbeteren

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's