'Tekorten Nintendo Switch dreigen door coronavirus'
Onderdelen

'Tekorten Nintendo Switch dreigen door coronavirus'

17-02-2020 14:28 Laatste update: 14:28
Author profile picture

Floris Poort

Nintendo krijgt mogelijk in april al last van tekorten van zijn Switch-spelcomputer omdat onderdelen door het coronavirus niet leverbaar zijn.

In Japan is de Nintendo Switch al moeilijk te vinden, meldt Bloomberg. Voor de VS en Europa worden tekorten mogelijk in april merkbaar, omdat Nintendo door het coronavirus nog maar nauwelijks aan een belangrijk component voor zijn spelcomputer kan komen.

Onderdelen uit China

Hoewel de Switch in Vietnam in elkaar wordt gezet, komen allerlei onderdelen van de spelcomputer uit China. Daar liggen tal van fabrieken al weken stil terwijl de Chinese overheid de virusuitbraak probeert te bestrijden.

De huidige voorraden van de Nintendo Switch zouden genoeg zijn tot maart. 

Populair

Nintendo stelde zijn verkoopverwachting voor het huidige kwartaal onlangs nog naar boven bij, want de Switch blijft onverminderd populair. 

De Nintendo Switch is nu zo'n drie jaar op de markt. Concurrenten Microsoft en Sony zitten met hun apparaten aan het einde van die cyclus. Eind dit jaar staan bij die bedrijven nieuwe consoles gepland: de PlayStation 5 en de Xbox Series X

Nieuwe game aanstaande

Op 20 maart verschijnt één van Nintendo's belangrijkste games van het jaar, Animal Crossing: New Horizons. Vaak nemen de verkopen van de Switch bij zulke grote titels van Nintendo kortstondig nog wat verder toe.

Een woordvoerder van Nintendo Amerika ziet nu nog geen effect op leveringen in de VS. "Het is mogelijk dat de voorraad beïnvloed kan worden door het virus als het blijft verspreiden en aanhouden", aldus Nintendo.

Onlangs nog bleek dat Nintendo nu meer exemplaren van de Switch heeft verkocht dan Microsoft van zijn Xbox One. Ook is de Switch vaker verkocht dan de Super Nintendo, de Nintendo 64, de GameCube en de Wii U. De president van Nintendo zei eind januari dat spelers in ieder geval dit jaar niet hoeven te rekenen op een nieuwe versie van de Switch.

Review: Nintendo Switch Lite

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's