GoPro Hero8 Black
Actioncams

GoPro Hero8 Black

18-02-2020 16:33 Laatste update: 16:44

GoPro bewijst met de Hero8 Black waarom het merk GoPro zowat synoniem is voor de actioncam: het is gewoon de beste actiecamera.

Een actioncam moet uitstekende videokwaliteit, een hoop verschillende instellingen en gebruiksgemak in één vrijwel onverwoestbare verpakking stoppen. GoPro doet dat al ruim 15 jaar en de Hero8 Black is daar het ultieme bewijs van. Dit is zonder meer de beste actioncam die je nu kan kopen.

De videokwaliteit is altijd top: maximaal 4K 60fps met een bitrate van 100 Mbps en slowmotion tot 240fps op 1080p. De Hero8 regelt lichtinstellingen uitstekend voor optimaal beeld van de zonnige skipiste tot een schemerige kartbaan. Ook kun je nu meerdere eigen instellingen opslaan, zodat je altijd het beste beeld hebt.

De HyperSmooth 2.0 videostabilisatie van de Hero8 is nog indrukwekkender dan die van zijn voorgangers. Met de Boost-modus aan ziet zelfs de meest schommelige fietsrit, autorace of ski-afdaling er prachtig vloeiend uit. HyperSmooth 2.0 is op zichzelf reden genoeg om de Hero8 te overwegen als je bijvoorbeeld veel ruwe actiesporten in beeld brengt.

Ook top: de magnetische uitklapvoetjes onderop, zodat de Hero8 zonder verdere accessoires makkelijk op een mount, handvat of statief kan worden geklikt. De sterk verbeterde microfoons maken dit zelfs tot een prima vlogcamera, die je stem zelfs buiten in de wind prima opvangt dankzij verbeterde windreductie. De GoPro Hero8 kost 398 euro.

Pluspunten:Minpunten:
  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Indrukwekkende stabilisatie
  • Handige uitklapvoetjes
  • Stevig en waterdicht
  • Custom presets
  • Piepklein schermpje
  • Lens niet zelf verwisselbaar

Check onze koopgids Bright Stuff voor alle gadgets die we aanraden 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s