Dit interieursysteem laat je wonen in een 'verhuisdoos'
Leven uit een koffer

Dit interieursysteem laat je wonen in een 'verhuisdoos'

20-02-2020 09:27 Laatste update: 12:12

Met interieursysteem Nest maak je een thuis dat je zo kan opvouwen om te verhuizen. De meubels vormen zelf de verhuisdoos.

Millennials trekken van baan naar baan en van huis naar huis. Zo’n nomadisch bestaan vraagt om meubels die gemakkelijk te verhuizen zijn. Interieursysteem Nest zou een handige oplossing kunnen zijn.

Nest bestaat uit meubels die de basisbenodigdheden vormen voor ieder huis. Maar deze meubels zijn gemaakt om in verschillende huizen te passen, ze kunnen snel in en uit elkaar en ze kunnen tegen verhuizen. Sterker nog, Nest vormt zelf de verhuisdoos.

“Onderzoek toont aan dat eigendom een ​​belangrijke rol speelt bij het creëren van een huiselijk gevoel.” legt Desirée Malessa uit. Zij studeerde met Nest af aan de Academie van Beeldende Kunsten in Maastricht en toonde haar werk op Object Rotterdam.

“Nest is een ​​apparaat dat kan worden gebruikt om persoonlijke bezittingen naar een nieuw huis te brengen en dat binnen 10 minuten kan worden omgezet in essentieel meubilair (plank - bank - diner / kantoor tafel - bed). Uiteindelijk is nest bedoeld om, net als de objecten die je erin meeneemt, een medium te worden voor het overbrengen van een huiselijk gevoel zelf.”