Xbox Series X dubbel zo krachtig als vorige Xbox
Teraflops

Xbox Series X dubbel zo krachtig als vorige Xbox

25-02-2020 09:02 Laatste update: 09:05

De nieuwe spelcomputer Xbox Series X is dubbel zo krachtig als de Xbox One X, die op het moment nog verkocht wordt.

Dat verklapt Microsoft in een nieuw overzicht met specificaties en informatie over de gameconsole. Het apparaat heeft twaalf teraflops aan grafische rekenkracht, twee keer zoveel als in de One X. Hij is zelfs acht keer krachtiger dan de originele Xbox One. 

Mooiere games

Een nieuwe techniek genaamd Variable Rate Shading zorgt ervoor dat dat de grafische processor harder kan werken om bepaalde delen van het scherm te verwerken, zodat intensieve visuele effecten er mooier uit zien. Dat leidt volgens Microsoft tot mooiere games op een hoge resolutie en met een snelle framerate.

Microsoft belooft dat de afgelopen generaties aan Xbox-games allemaal zullen werken op de Series X. Games voor de Xbox One kunnen bovendien een update krijgen, zodat ze er mooier uitzien en beter gebruikmaken van de nieuwste gameconsole.

Raytracing

De nieuwe Xbox Series X kan op hardwareniveau raytracen - een effect waarbij hyperrealistische reflecties en belichtingseffecten worden toegepast. Deze techniek wordt al jarenlang ingezet door filmmakers, maar wordt vanaf deze spelcomputergeneratie ook in games toegepast. De nieuwe PlayStation 5 zal ook raytracing bieden.

De Xbox Series X staat gepland voor dit najaar. In de komende maanden worden meer details over het apparaat bekendgemaakt. Ook de PS5 verschijnt dit najaar.

PlayStation 5, iPhone 12 en meer om naar uit te kijken

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's