Apple: 'Schurken in films mogen geen iPhones gebruiken'
Spoilers?

Apple: 'Schurken in films mogen geen iPhones gebruiken'

26-02-2020 13:01 Laatste update: 13:22

Apple verbiedt filmmakers om schurken een iPhone in beeld te laten gebruiken.

Dat verklapt regisseur Rian Johnson in een interview met Vanity Fair. Johnson stond aan het hoofd van onder andere Star Wars-film The Last Jedi en het recente Knives Out.

"Apple laat je iPhones in je films gebruiken", verklaart Johnson. "Maar de slechteriken mogen ze nooit in beeld vasthouden."

De regisseur realiseert zich ook dat hij daarmee een best wel grote spoiler verklapt. Je kunt immers bij iedere film zien wie stiekem de schurk is, zolang je let op hun telefoongebruik. "Iedere filmmaker met een geheime slechterik gaat me nu vermoorden", grapt Johnson in het interview.

Boeven met Android-telefoons

Bedrijven hebben wel vaker eisen rondom productplacement met producten, maar de regel van Apple zit slinks in elkaar. Door schurken te verbieden om iPhones vast te hebben, zijn filmmakers immers genoodzaakt om hen een Android-telefoon te geven. Waarmee het subtiele beeld ontstaat dat slechte mensen bijvoorbeeld een Galaxy-telefoon hebben.

Overigens is Johnson van zichzelf een fervent Apple-gebruiker. Hij schreef het script van The Last Jedi op een MacBook Air die niet met het internet was verbonden, om mogelijke lekken te voorkomen. Vorig jaar maakte hij bovendien een korte film met alleen een iPhone 11 Pro.

Eindoordeel: AirPods Pro na 3 maanden

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's