2-persoons ?

Deze kleine elektrische auto kost 12.000 euro

© Micro

kleine elektrische auto Microlino goedkope stadsauto mini elektrisch goedkoop
27 februari om 14:06
Laatste update: 28 februari om 20:03

Het Zwitserse Micro-Mobility heeft woensdag de kleine elektrische auto Microlino 2.0 aangekondigd. De mini-auto heeft een bereik van 200 kilometer.

De verschillen tussen elektrische auto's

In 2018 kondigde Micro aan dat zijn elektrische stadsauto goedgekeurd was voor de openbare weg. Nu presenteert het bedrijf, dat vooral bekend is van zijn stepjes, op de autobeurs in Genève begin maart het uiteindelijke model van de auto: de Microlino 2.0.

Versie 2.0 ziet het levenslicht nog voordat de Microlino 1.0 ooit op de markt is verschenen. Dit komt volgens InsideEVs doordat Micro een nieuwe deal heeft gesloten met de Duitse autoproducent Artega Automobile, die we vooral kennen van de sportauto's. Door deze samenwerking is de auto volgens Micro verbeterd. Zo is het chassis nieuw en is de achteras verbreed voor extra stabiliteit.

Twee personen

De Microlino heeft ruimte voor twee personen die achter elkaar plaatsnemen. Ook is het bereik nog steeds 200 kilometer op een volle acculading. De prijs blijft ook hetzelfde: 12.000 euro.

De eerste versie is al gereserveerd door 17.000 mensen, maar deze reserveringen worden overgezet naar het nieuwe ontwerp. De auto moet volgend jaar op de markt komen.

Stepje

Tegelijkertijd heeft Micro ook nog een kruising tussen een step en een scooter gepresenteerd. De Microletta heeft drie wielen, geen zadel, maar wel een maximale snelheid van 80 kilometer per uur en een bereik van 100 kilometer. De step moet zo'n 4900 euro gaan kosten, maar heeft nog geen lanceringsdatum.

Geen video missen? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal.

Volg alle updates over elektrische auto's.