Facebook en Google zeggen weer events af vanwege coronavirus
Coronavirus

Facebook en Google zeggen weer events af vanwege coronavirus

03-03-2020 10:43 Laatste update: 19:59

Bastiaan Vroegop

Facebook en Google hebben nog meer evenementen afgezegd, om te voorkomen dat personeel wordt geïnfecteerd met het coronavirus.

Googles Cloud Next-conferentie gaat in april niet meer door. Tijdens het evenement komen ontwikkelaars samen om de nieuwste zakelijke ontwikkelingen van de zoekgigant te bespreken.

In plaats daarvan organiseert Google een "gratis, digitaal evenement van meerdere dagen", aldus 9to5Google. Op die manier kunnen ontwikkelaars alsnog de gewenste evenementen bijwonen, maar dan vanuit huis.

Google belooft alle hotelreserveringen en verkochte kaartjes terug te betalen. Het is nog niet duidelijk wat er zal gebeuren met Google I/O, een ontwikkelaarsconferentie die gepland staat voor mei dit jaar.

Facebook niet naar SXSW

Facebook zegt op zijn beurt niet meer aanwezig te zijn op festival South by Southwest (SXSW). "Wegens zorgen rond het coronavirus zullen we dit jaar niet meedoen", vertelt een woordvoerder aan CNN

Eerder besloot Facebook om zijn eigen ontwikkelaarsconferentie F8 2020 niet door te laten gaan om vergelijkbare zorgen. Het kantoor van het sociale netwerk volgt inmiddels een strikt protocol. Externe bezoekers zijn tijdelijk niet welkom en sollicitatiegesprekken worden via videochats gehouden.

Veel beurzen afgezegd

De ene na de andere beurs wordt afgezegd uit angst voor besmetting met het virus. De telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona ging om die reden bijvoorbeeld niet door.

Recent werd ook de stekker getrokken uit de Game Developers Conference. In risicolanden ging een feestje in het spel Pokémon Go ook niet door.

Zo treft het coronavirus de tech-industrie:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's