Google en Microsoft geven thuiswerksoftware weg vanwege corona
Coronavirus

Google en Microsoft geven thuiswerksoftware weg vanwege corona

04-03-2020 08:29 Laatste update: 19:54
Author profile picture

Floris Poort

Google en Microsoft geven hun zakelijke thuiswerksoftware tijdelijk gratis weg vanwege het coronavirus, zodat bedrijven en scholen hun personeel en leerlingen thuis kunnen laten werken.

Eén van de beste manieren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is om reizen en contact te vermijden. Om dat voor bedrijven beter mogelijk te maken, hebben zowel Google als Microsoft de gratis termijnen van hun zakelijke thuiswerksoftware verlengd.

Google biedt de meer geavanceerde functies van zijn Hangouts Meet videoconferentiesoftware gratis aan voor alle klanten van G Suite en G Suite for Education. Daarmee kunnen onder meer videogesprekken worden gehouden met maximaal 250 mensen tegelijk en livestreams voor tot 100.000 kijkers.

Ook kunnen vergaderingen bewaard worden op Google Drive. Normaal zijn die functies voorbehouden aan de Enterprise-versies van G Suite, tot 1 juli zijn ze voor alle G Suite-versies gratis te gebruiken.

Microsoft Teams tijdelijk gratis

Microsoft biedt een gratis probeerversies van zes maanden aan van Microsoft Teams, meldt Business Insider. Ook Teams is een dienst voor videobellen, vergaderen en chatten. Wie gebruik wil maken van het aanbod moet contact opnemen met de verkoopafdeling van Microsoft.

Microsoft Teams heeft standaard een gratis versie, maar Microsoft laat gebruikers nu de geavanceerde, betaalde functies gratis gebruiken.

Events afgelast, fabrieken lopen achter 

Het coronavirus heeft een merkbare impact op grote techbedrijven. Tal van grote conferenties worden afgelast. Na de telefoonbeurs Mobile World Congress (MWC) in februari zijn nu ook Googles ontwikkelaarsconferentie I/O en Google Cloud Next afgelast. Facebook heeft zijn ontwikkelaarsbeurs F8 afgelast, en Facebook en Twitter komen ook niet naar het mediafestival South by Southwest (SXSW).

Ook loopt de fabricage van gadgets als de iPhone en de Nintendo Switch gevaar omdat Chinese fabrieken niet of niet volledig draaien.

Review: Samsung Galaxy S20 Ultra

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's