Let op: oude Hue-bridge werkt binnenkort alleen nog offline
Laatste update

Let op: oude Hue-bridge werkt binnenkort alleen nog offline

08-03-2020 13:45 Laatste update: 13:55

Bastiaan Vroegop

Denk er goed aan als je een Philips Hue-bezitter van het eerste uur bent: binnenkort kan de oudste variant van de Hue-bridge niet meer met het internet verbinden.

Daar herinnert Hue-bedrijf Signify klanten aan op sociale media. Het nieuws kwam origineel al in 2019 naar buiten, maar inmiddels is de toen genoemde deadline steeds dichterbij. Over minder dan twee maanden is het zo ver. 

Op 30 april verschijnt de allerlaatste update voor de Hue-bridge v1, die er meteen ook voor zorgt dat online diensten niet langer zullen werken. Vanaf dan kan hij "uitsluitend lokaal worde bediend via de speciale Philips Hue-bridge v1-app", leest een verklaring van het bedrijf.

Het betekent in de praktijk dat je Hue-lampen met een oude bridge niet langer met bijvoorbeeld slimme stemassistenten kunnen praten. Ook kan er geen verbinding worden gemaakt met automatiseringsdiensten.

'Oude updates zijn onveilig'

Het is wellicht mogelijk om de online functies nog een tijdje werkend te houden door oude software-versies te installeren. Dat raadt Signify echter af, omdat het bedrijf na de laatste update geen veiligheidsupdates meer zal uitbrengen. Door oude software te draaien riskeer je dus dat iemand via een beveiligingslek ooit zal binnendringen. Dat is ook de reden waarom de internettoegang wordt weggenomen: op die manier wil Signify voorkomen dat je vatbaar bent voor toekomstige beveiligingslekken.

Getroffen klanten kunnen een nieuwe bridge in hun netwerk hangen. Volgens Signify is er geen speciaal recyclingprogramma om de niet-ondersteunde bridges om te ruilen voor een nieuw model. Je betaalt daarom de volle prijs van 50 euro voor een moderne bridge.
 

Je slaapkamer slim maken met IKEA: droom of nachtmerrie?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's