Deze handgemaakte e-bike doet steampunk aan
E-motor

Deze handgemaakte e-bike doet steampunk aan

13-03-2020 07:37 Laatste update: 07:55

De AVIONICS VM is een handgemaakte elektrische fiets in een beperkte oplage met tinten steampunk in het ontwerp.

Met de AVIONICS VM zal je hoe dan ook opvallen. Niet alleen vanwege het ontwerp van deze krachtige e-bike, maar vooral ook om dat je slechts één van de 52 eigenaren zal zijn. De twee Polen Bartek en Jaromir maken deze e-bike in een oplage van slechts 52 modellen exclusief voor de Zwitserse M.A.D. Gallery, waar kunst en machines samenkomen. 

Het tweewieler kunstwerk combineert een extra sterk chroom molybdeen stalen frame met chrome stalen onderdelen voor contrast en een Jatoba houten accubehuizing, handvaten en zadel. Met name de houten accubehuizing met zijn organische ronde hoeken en zijn houten acculader met analoge ampèremeter verwijst naar de steampunk-invloeden.

De AVIONICS VM is uitgerust met een enorme 5000 Watt elektrische motor, die een koppel levert van 125 Nm. De topsnelheid is 59 kilometer per uur. De actieradius is ook klein. Met een volle accu haal je weliswaar 120 kilometer, maar dat is in de laagste stand van 250 Watt zoals een standaard e-bike dat heeft. 

De AVIONICS VM heeft naast de lage 250 Watt stand, een 500W en een 750W stand. In de powerforce-modus krijg je het volle vermogen van de elektrische motor.

De AVIONICS VM heeft 26 inch wielen met 3 inch breden banden, heeft forse 8 inch schijfremmen met een ZigZag retro-profiel en is waterdicht. Aan al dit moois hangt wel een prijskaartje van zo'n 17.000 euro, exclusief BTW en verzendkosten.

Deze e-bike heeft een versnellingsbak