Powerbeats 4-sportoordoppen krijgen nieuwe AirPods-chip
15 uur accu

Powerbeats 4-sportoordoppen krijgen nieuwe AirPods-chip

09-03-2020 16:11 Laatste update: 18:15

De nieuwe draadloze Beats Powerbeats 4-sportoordoppen gebruiken dezelfde chip als de nieuwste AirPods en hebben 15 uur accuduur.

De Powerbeats 4-sportoordoppen zijn het iets minder dure broertje van de Powerbeats Pro, van Apple-dochterbedrijf Beats. In tegenstelling tot het Pro-model zitten de reguliere Powerbeats wel met een draad aan elkaar vast. Wel wordt veel van de functionaliteit van de Powerbeats 4 gelijkgetrokken met het Pro-model, meldt WinFuture op basis van gelekte afbeeldingen.

Zo krijgen ook de Powerbeats 4 de H1-chip die in de huidige AirPods en AirPods Pro zit. De Powerbeats Pro-oordoppen gebruiken die chip ook, waardoor sneller verbinding kan worden gemaakt met apparaten van Apple, zoals de iPhone en de Apple Watch.

Hé Siri

Ook voegt de H1-chip het 'Hé Siri'-commando toe aan de oordoppen. Gebruikers kunnen dan zonder het indrukken van een knop een spraakopdracht aan Siri geven. De Powerbeats 4 hebben een batterijduur van 15 uur, waar de huidige versie de 12 uur haalt. 5 minuten opladen zou genoeg zijn voor een uur luisteren.

Het geluid van de Powerbeats 4 zou vergelijkbaar zijn met dat van de Powerbeats Pro. De oordoppen hebben een licht vernieuwd uiterlijk. De Powerbeats 4 krijgen net als het huidige model vermoedelijk een nieuwprijs van rond de 200 euro, het huidige model is inmiddels te vinden voor rond de 140 euro. De Powerbeats Pro kosten 249 euro.

Powerbeats: de beste draadloze oordoppen voor sporters

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's