Chromecast-concurrent

Amazon Fire TV in Nederland verkrijgbaar na start Amazon.nl

Fire TV Stick makkelijker in Nederland verkrijgbaar met start Amazon.nl
10 maart om 11:59
Laatste update: 11 maart om 19:28

De start van Amazon.nl als volwaardige Nederlandse webwinkel maakt het ook makkelijker om de tv-mediaspeler Fire TV in ons land te bestellen. Met Fire TV kun je video's streamen naar televisies.

De Fire TV Stick is een concurrent voor bijvoorbeeld de Chromecast en Apple TV: door het apparaatje rechtstreeks op de HDMI-poort van een tv aan te sluiten kun je video’s streamen via allerlei apps. Met de Fire TV Stick kun je ook kijken naar Amazon-streamingdienst Prime Video, die nu in Nederland voor 3 euro per maand wordt aangeboden.

In het verleden werd de Fire TV Stick sporadisch geleverd in Nederland, mits je hem op de Duitse site van Amazon bestelde. Daar was hij de afgelopen tijd alleen vaak niet leverbaar.

Op Amazon.nl is het anders geregeld: daar kun je hem meteen al bestellen voor 40 euro. Sinds vandaag is op Amazon.nl een volwaardige Nederlandse webwinkel te vinden, die concurreert met onder andere Bol.com en Coolblue.

Internationale versie, geen 4K

De in Nederland te bestellen Fire TV-stick heeft overigens geen Nederlandse interface. Het betreft de internationale versie, waarop alle menu’s, knoppen en teksten in het Engels zijn. Vermoedelijk volgen er wel snel apps speciaal voor de Nederlandse markt: NLziet verklapte dat zijn streamingdienst meteen op de Fire TV zal werken.

Bovendien verkoopt Amazon alleen de Basic-variant van de Fire TV Stick in Nederland, die een 1080p-resolutie ondersteunt. Hij heeft 8 gigabyte opslag en een quad-core-processor. Het duurdere 4K-model kan hier vooralsnog niet worden besteld. 

Apps voor Netflix, YouTube en Disney+

De Fire TV-stick biedt in Nederland apps voor onder meer Netflix, YouTube, Disney+, Twitch, Amazon Music, Spotify en Eurosport Player. Nederlandse apps zoals NPO Start, Ziggo Go en Videoland zijn nog niet beschikbaar op de Fire TV.

Nog geen Echo-speakers

De Amazon Echo-speakers zijn op het moment nog niet te bestellen via de Nederlandse site. Deze slimme luidsprekers bevatten de stemassistent Alexa, die op het moment nog geen Nederlands spreekt.

Review: Google Nest Mini