© Bright

'Slim zoeklabel AirTag van Apple krijgt verwisselbare batterij'
Tile-concurrent

'Slim zoeklabel AirTag van Apple krijgt verwisselbare batterij'

10-03-2020 11:58 Laatste update: 18:39

Apple zou zijn zoeklabels om makkelijk voorwerpen terug te vinden AirTag gaan noemen. De trackers zouden een verwisselbare horlogebatterij gebruiken.

Dat meldt MacRumors. De naam AirTag kwam eerder al voor in iOS 13.2, maar het was onduidelijk of het ging om een tijdelijke naam. AirTags zijn zoeklabels die gebruikers aan bijvoorbeeld hun tas of sleutelbos kunnen maken. Zo'n label kan piepen als de gebruiker zijn spullen kwijt is. Wanneer de gebruiker zelf buiten bereik is, kan een label zijn locatie via de telefoon van een passant doorgeven.

De AirTags zouden een verwisselbare CR2032-horlogebatterij gebruiken, net als de concurrent Tile Pro. Zo'n batterijtje gaat in een Tile ongeveer een jaar mee, waarna het verwisseld moet worden. Eerder was er sprake van mogelijk oplaadbare batterijen voor de AirTags.

Vind mijn-app

Als gebruikers de zoeklabels van Apple voor het eerst in gebruik nemen, moeten zij een plastic label uit het apparaatje trekken. Daarna moet de AirTag bij een iPhone worden gehouden om die te koppelen. Vervolgens wordt de locatie van de AirTags bijgehouden in de 'Vind mijn'-app op Apple-apparaten.

Eerder zei de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo al dat Apple van plan was zijn AirTags in de eerste helft van 2020 op de markt te brengen. Het is niet bekend of het coronavirus invloed heeft op de productie van de zoeklabels.

Zo werken bestaande zoeklabels:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's