Fortnite-rivaal Call of Duty: Warzone vanaf nu te spelen
Battle-royale

Fortnite-rivaal Call of Duty: Warzone vanaf nu te spelen

10-03-2020 19:02 Laatste update: 19:07

De nieuwe game Call of Duty: Warzone is sinds dinsdagavond gratis te spelen. Centraal staat een gamemodus die erg lijkt op het populaire spel Fortnite.

In de Battle Royale-modus van Call of Duty: Warzone worden 150 spelers tegelijkertijd op één eiland gedropt, waarvan ze langzaam het midden proberen te bereiken en elkaar uitschakelen. De laatst overgebleven speler is de winnaar.

Bij de speloptie Plunder moet je tijdens een potje zoveel mogelijk geld verzamelen. Dat doe je door zeldzame voorwerpen te zoeken in het level, tegenstanders te beroven en opdrachten uit te voeren.

Ongeacht welk platform

Spelers kunnen ongeacht hun platform met elkaar spelen, wat betekent dat PlayStation 4-gamers een team kunnen vormen met vrienden met een Xbox One of Windows-computer. Je voortgang wordt tussen platformen ook bijgehouden zodat je altijd van apparaat kunt schakelen.

De game is sinds dinsdagochtend al te downloaden, maar de gameservers heeft Activision Blizzard voor Nederlanders pas in de loop van dinsdagavond beschikbaar gemaakt.

Fortnite-concurrent

Er werd al een tijd uitgekeken naar de battle-royale-variant van Call of Duty. De gamereeks is één van de best verkochte series ter wereld, die met zijn nieuwe battleroyalemodus een serieuze concurrent kan worden voor Fortnite. Door de optie los te trekken in een gratis te downloaden game, kan Warzone in één klap een grote groep gamers bereiken.

De Call of Duty-versie van de battleroyale is iets anders. Waar je in Fortnite niet meer mag meespelen als je bent doodgeschoten, heb je in Warzone een kans om weer tot leven te komen. Dan moet je eerst een één-tegen-één-gevecht tegen een andere gevelde speler winnen.

Miljard omzet

Call of Duty is een van de populairste gameseries ooit. Tien Call of Duty-games stonden in de top 15 van de best verkochte games in de VS in de afgelopen tien jaar. De vorige game, Call of Duty: Modern Warfare, was volgens Activision goed voor meer dan 1 miljard dollar omzet.

Uitkijken naar PlayStation 5, iPhone 12 en meer

Geen video missen? Volg Bright op YouTube