Bill Gates start fonds voor behandeling coronavirus
125 miljoen dollar

Bill Gates start fonds voor behandeling coronavirus

10-03-2020 18:47 Laatste update: 18:58

Het investeringsfonds COVID-19 Therapeutics Accelerator van de stichting Bill & Melinda Gates Foundation, Wellcome en Mastercard wordt ingezet om patiënten met het coronavirus te behandelen. 

The Bill & Melinda Gates Foundation, Wellcome en Mastercard hebben het nieuwe fonds COVID-19 Therapeutics Accelerator gelanceerd. Er wordt 125 miljoen dollar ingezet om de zoektocht naar en beschikbaarheid van behandelingen voor het coronavirus te versnellen.

"Virussen zoals COVID-19 verspreiden zich snel, maar het ontwikkelen van vaccins en behandelingen om ze te stoppen gaat langzaam", schrijft Mark Suzman, ceo van de Bill & Melinda Gates Foundation.

Het doel van de accelerator is om behandelingen te identificeren, de ontwikkeling ervan te versnellen en vervolgens de beschikbaarheid ervan te verbeteren. Onder andere door medicijnen zo goedkoop mogelijk te houden en snel te verspreiden.

Zelftest

De Bill & Melinda Gates Foundation stelt binnenkort ook testkits beschikbaar aan inwoners van de Amerikaanse stad Seattle. Mensen kunnen daarmee zichzelf testen op het coronavirus, zonder dat ze naar de dokter hoeven te gaan.

Coronacrisis treft de techsector

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's