© Dyson

Dyson onthult draadloze stijltang
Flexibel

Dyson onthult draadloze stijltang

11-03-2020 11:05 Laatste update: 11:06

Dyson heeft het derde product in zijn haarverzorgingslijn onthuld: een draadloze stijltang.

Stijltangen zijn doorgaans geen onderwerp waar Bright over bericht. Maar net als veel andere producten van stofzuiger- en ventilatormaker Dyson is de Corrale-stijltang zo vernieuwend, dat het de moeite waard is. Net als eerder met de Supersonic-föhn en de Airwrap-haarkruller, heeft Dyson geprobeerd een bestaand product opnieuw uit te vinden.

Een doorsnee stijltang bestaat uit twee stukken plat metaal die verhit worden, om er vervolgens een lok haar tussen te klemmen. Bij de tang van Dyson zijn die stukken plat metaal vervangen door platen van flexibel koper. De stijltang kan zich daardoor aanpassen aan de haarlok. Zo wordt de druk gelijkmatiger verdeeld over het haar.

Minder hittebeschadiging

Door het ontwerp kan de tang haar steil maken met minder hoge temperaturen, wat volgens Dyson leidt tot 50 procent minder hittebeschadiging dan bij andere stijltangen. Ook zorgen de flexibele platen dat een haarlok in de tang bij elkaar blijft, zonder dat haren ontsnappen en sneller een gelijkmatig, glad resultaat ontstaat.

De Dyson Corrale heeft drie temperatuurstanden: 165°C, 185°C en 210°C, afhankelijk van het haartype. De tang heeft een zelfde soort batterij als de draadloze stofzuigers van Dyson. Daarom kan de Coralle volgens Dyson dezelfde temperatuur en controle bieden als een bedrade stijltang. Afhankelijk van de temperatuur houdt de accu het 30 tot 60 minuten vol, binnen 70 minuten is de batterij weer volledig opgeladen.

De Dyson Corrale is vanaf 10 maart verkrijgbaar voor 499 euro in kleuren violet/nikkel en fuchsia/grijs op de website van Dyson en bij de Bijenkorf.

Review: Dyson Lightcycle, hoe slim kan een lamp zijn?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's