Vouwtelefoon Motorola Razr in april in Nederland te koop
Galaxy Z Flip-concurrent

Vouwtelefoon Motorola Razr in april in Nederland te koop

11-03-2020 10:31 Laatste update: 10:44

Motorola gaat zijn opvouwbare smartphone Razr vanaf april ook in Nederland verkopen.

Dat maakte Lenovo bekend op een evenement in Rotterdam, meldt Emerce. Het toestel gaat in Nederland 1599 euro kosten.

De nieuwe Motorola Razr werd eind vorig jaar in de Verenigde Staten gepresenteerd. De smartphone heeft een opvouwbaar scherm waardoor je hem kunt opklappen, net als de klassieke Razr uit 2004. Achterop zit ook een schermpje om bijvoorbeeld de tijd te zien.

De telefoon was tijdens de onthulling groot nieuws: Motorola was concurrent Samsung voor, die begin 2020 zijn Galaxy Z Flip presenteerde met een vergelijkbare vouwlijn. De telefoon werd in de Verenigde Staten nog kort uitgesteld, omdat de vraag groter was dan verwacht.

Kwetsbaar

Al snel bleek de smartphone te kampen met de nodige problemen. Het scherm zou na een aantal keer vouwen bijvoorbeeld gaan bollen. Daarnaast bleek dat hij na 27.000 vouwbewegingen al defect kan gaan.

In Nederland is Motorola zijn grote concurrent overigens niet voor: de Galaxy Z Flip wordt hier al verkocht en is met 1500 euro ook iets goedkoper.

Review: Samsung Galaxy Z Flip

Niet de snelste chip

De Razr heeft in opengeklapte vorm een 6,2 inch oled-scherm. Als het toestel is dichtgevouwen, zit voorop een 2,7 inch oledschermpje. De Razr draait op een Snapdragon 710-chip, niet de snelste chip uit de stal van Qualcomm. In de prominente kin voor op het toestel zit een vingerafdrukscanner. De telefoon heeft 128 GB opslag en 6 GB werkgeheugen. 

E-sim

De Razr heeft geen plek voor een normale simkaart, maar werkt alleen met een ingebouwde eSIM. Daardoor kan je hem niet bij elke provider gebruiken. In Nederland ondersteunen onder andere T-Mobile, Simyo en Truphone de eSIM.

Luister ook de Bright Podcast over de nieuwe vouwtelefoons:

Volg de Bright podcast op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.