'Disney schrapte Tron-serie voor streamingdienst'
Science-fiction

'Disney schrapte Tron-serie voor streamingdienst'

11-03-2020 15:54 Laatste update: 16:20

Bastiaan Vroegop

Een nieuwe serie gebaseerd op de klassieke scifi-film Tron verscheen bijna voor streamingdienst Disney+, totdat Disney besloot de stekker uit het project te trekken.

Dat vertellen ingewijden aan The Hollywood Reporter. De serie is geschrapt toen Disney-topman Bob Iger besloot om de productieplannen voor de streamingdienst te stroomlijnen.

De Tron-serie was al enkele maanden in ontwikkeling voordat het project werd stopgezet. Aan het hoofd stond John Ridley, die eerder ook 12 Years a Slave en de recente Ben Hur-remake regisseerde.

In de oude Tron-film werd een programmeur getransporteerd naar de digitale wereld, die hij moest ontsnappen terwijl hij virussen en andere gevaren bevocht. In 2010 verscheen een vervolg waarin Jeff Bridges zijn rol uit de jaren 80-film weer vertolkte.

Disney+ is hier! Ga jij Netflix opzeggen?

Muppets

Niet alleen de Tron-serie zou zijn bezweken onder de opruimdrift van Iger. Volgens de bronnen is ook de de productie van Muppets Live Another Day gestaakt, al werken de projectleiders hierachter nu aan een project rond Disney-film Belle en het Beest. 

Sommige niet nader genoemde projecten zijn niet stopgezet, maar doorgeschoven naar Disney’s andere streamingdienst Hulu. Die moet op termijn ook naar Nederland komen.

Zo bespaar je geld op streamingdiensten

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's