© Evan Blass

'Nieuwe Google-smartphone kost 399 dollar'
Nieuw uiterlijk

'Nieuwe Google-smartphone kost 399 dollar'

11-03-2020 16:59 Laatste update: 16:59

Het aanstaande goedkopere broertje van de Google Pixel 4 zou een vrijwel randloos scherm krijgen, en 399 dollar gaan kosten.

De Google Pixel 4 verscheen in oktober, de goedkopere Pixel 4a werd eigenlijk in mei verwacht. Voorganger Pixel 3a werd in mei 2019 onthuld tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O, door het coronavirus is I/O dit jaar afgelast. Dat weerhoudt smartphonelekker Evan Blass er niet van om de prijs van de Pixel 4a alvast te melden: 399 dollar.

Daarmee wordt de Pixel 4a even duur als de Pixel 3a, die officieel niet in Nederland verscheen. Wel is het toestel bij Nederlandse webshops te koop, inmiddels voor rond 380 euro.

Cameragat en smalle schermranden

Gelekte afbeeldingen tonen dat de Pixel 4a het eerste Pixel-toestel met een cameragat in het scherm wordt. Recente Pixel-telefoons hadden een scherminkeping bovenaan het scherm. Daarmee wordt de 4a het eerste Pixel-toestel met rondom smalle schermranden.

Net als de Pixel 4 krijgt ook de 4a een vierkante cameramodule achterop. Ogenschijnlijk wel met één camerasensor, terwijl de Pixel 4 er twee heeft. De Pixel 3a had dezelfde camera als op de duurdere Pixel 3. Gezichtsherkenning ontbreekt bij de Pixel 4a, achterop het toestel zit een vingerafdrukscanner.

5,8 inch oledscherm

Volgens geruchten zou de telefoon een 5,8 inch oled-scherm van 2340 x 1080 pixels krijgen. Het toestel zou draaien op een Snapdragon 730-chip met 6 GB werkgeheugen.

Door het afgelasten van Google I/O is het niet bekend hoe en wanneer de nieuwe Google Pixel 4a wordt aangekondigd.

Google Pixel 3a: beste koop onder de smartphones?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's