Amazon-bedrijf Ring onthult verbeterde slimme deurbel
Ring Video Doorbell 3

Amazon-bedrijf Ring onthult verbeterde slimme deurbel

11-03-2020 20:02 Laatste update: 20:12

Bastiaan Vroegop

Amazon-dochterbedrijf Ring heeft een nieuwe versie van zijn slimme deurbel aangekondigd. De Ring Video Doorbell 3 heeft verbeterde wifi en waarschuwt als iets in een specifiek gebied beweegt.

Voor wifi kan de Ring 3 gebruikmaken van 5GHz voor hogere snelheden. De bewegingssensor werkt door een gebied af te tekenen in de app. Zodra daar iets in gebeurt krijg je een notificatie. De deurbel van concurrent Nest doet iets vergelijkbaars.

Daarnaast gaat Ring een luxere variant uitbrengen, genaamd de Ring Video Doorbell 3 Plus. Deze filmt ook de paar seconden voordat een beweging wordt geregistreerd, zodat je kunt zien wat er vooraf heeft plaatsgevonden.

199 euro

De nieuwe Video Doorbell 3 wordt vanaf 28 april verkocht en kost 199 euro. De Doorbell 3 Plus volgt op een later moment dit jaar en zal 229 euro kosten.

De deurbellen van Ring zijn niet zonder controverse. Recent bleek dat de Ring-app stiekem data verstuurde naar adverteerders. Daarnaast deelt Ring camerabeelden zonder expliciete toestemming met de Amerikaanse politie. Personeel bleek tijdenlang mee te gluren met de deurbellen - maar werd daar recent wel voor ontslagen.

Waarom je wel/niet bij Amazon moet kopen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's