Ruf en Gemballa maken post-apocalyptische Porsche 911
Overleven in stijl

Ruf en Gemballa maken post-apocalyptische Porsche 911

13-03-2020 07:21 Laatste update: 07:21

Porsche-tuners Ruf en Gemballa maken allebei een conceptcar op basis van een 911 die de tijdgeest pakken: post-apocalyptische race-monsters.

Ruf bouwt al jaren eigen auto's gebaseerd op de Porsche 911. De aanpak is zo grondig dat jet het geen getunede Porsches meer kan noemen. De Rodeo Concept die ze nu bedacht hebben heeft bijvoorbeeld een carbon monocoque, die op een 911 niet geleverd wordt, maar op de eigen CTR. Daarnaast is er vierwielaandrijving, staat de auto hoger op de poten en heeft hij de banden en de bagagemogelijkheden om een stukje weg te komen bij de Corona-haard waar je je nu in bevindt.

Ruf zelf is niet geïnspireerd door het einde van de wereld, maar vrienden die in Oklahoma woonden. In het interieur is dat te zien aan het lederen interieur dat net zo goed op een paard past als in een Porsche. 

Gemballa tapt uit een soortgelijk vaatje, maar pakt het zoals gewoonlijk nog wat theatraler aan. De Avalanche 4x4 Concept is op dit moment alleen nog een plaatje, maar moet in de komende 2 jaar te bestellen zijn.

De auto begint als een 911 Turbo S en wordt niet alleen visueel aangepakt, maar krijgt ook 820 pk. Van de donorauto blijft weinig over, want de deuren, de spiegels, het dak, de motorkap en de kont zijn allemaal aangepast. 

Kijk ook: elektrische Porsche Taycan Turbo S

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische auto's.

Kijk ook: Bright-cursus elektrisch rijden.