© Lego/Nintendo

Super Mario Legoset laat spelers eigen, echte levels maken
Wahaa

Lego Super Mario laat spelers levels in het echt maken

12 maart om 14:05
Laatste update: 12 maart om 14:05

Nintendo en Lego komen met een Legoset met een interactief Mario-poppetje dat op zelfgebouwde levels reageert. Lego Super Mario is eind dit jaar te koop.

De Super Mario Legoset is een mix tussen een traditionele bouwset en een videogame. Alles draait om een nieuwe, interactieve Lego-versie van Super Mario. Het poppetje is een stuk groter dan een normaal Legopoppetje, en voorzien van sensoren, speakers en zelfs schermpjes op de buik en de ogen.

Met normale Legoblokjes maken spelers een eigen level. Op cruciale plekken liggen speciale actiesteentjes, voorzien van een streepjescode. Als Mario op zo'n blokje terecht komt, reageert hij op allerlei manieren.

Door levels hupsen

Komt Mario zijn vriend Yoshi tegen, groet hij hem. Als hij snel wordt bewogen, doet hij zijn bekende springkreet. Wordt hij op rode steentjes gezet, staat hij in de lava en schreeuwt hij het uit. Net als in de Mario-games is het ook bij de Legoset de bedoeling om zoveel mogelijk muntjes te verzamelen.

Spelers hupsen Mario als een soort pionnetje door de levels heen. Ze laten hem op vijanden springen, in groene rioolbuizen en tegen gele blokjes met een vraagteken; alle bekende Mario-elementen zijn aanwezig.

Reeks Lego Super Mario-sets

Er zal een hele reeks aan Lego Super Mario-sets beschikbaar komen, meldt CNET. Welke sets dat zijn, wordt later aangekondigd. De set zal niet samenwerken met de Nintendo Switch. Wel wordt er mogelijk een koppeling gemaakt met een smartphone-app.

Lego Super Mario verschijnt later dit jaar, voor een nog onbekende prijs.

Nintendo maakt fitness leuk met Ring Fit

Geen gadgetreview missen? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal