© Apple

Groot Apple-event WWDC vindt dit jaar alleen online plaats
Coronavirus

Groot Apple-event WWDC vindt dit jaar alleen online plaats

13-03-2020 16:29 Laatste update: 16:38

Apple houdt zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC dit jaar niet als fysiek evenement, maar alleen online. Microsoft houdt zijn conferentie Build ook alleen via internet.

Het grote Apple-event WWDC vindt elk jaar in juni plaats, maar dit keer alleen online, meldt Apple. In voorgaande jaren was WWDC een groots fysiek evenement, waarbij ontwikkelaars van apps en andere software in de stad San Jose bij elkaar kwamen.

Apple onthulde op WWDC in een grote zaal de nieuwste versies van zijn besturingssystemen en vaak ook nieuwe apparaten. De datum van de nieuwe interneteditie van WWDC is nog niet bekend.

'Innovatieve manier'

Ontwikkelaars krijgen tijdens WWDC ook workshops over de nieuwe mogelijkheden in de nieuwe versies van iOS, macOS en meer. De fysieke samenkomst wordt dit jaar geschrapt. "We bieden WWDC 2020 in juni op een innovatieve manier aan miljoenen ontwikkelaars over de hele wereld aan en brengen de hele gemeenschap van ontwikkelaars samen met een nieuwe ervaring", zegt Phil Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple.

Apple belooft een "volledig programma met online presentatie en sessies" te bieden.

Coronavirus

Daarmee kiest Apple een andere invulling dan Google en Facebook. Die bedrijven zeiden hun ontwikkelaarsconferenties in mei af. Ook sneuvelde gamebeurs E3 in juni al door de gevolgen van het coronavirus.

Microsoft maakt van zijn jaarlijkse ontwikkelaarsbeurs Build in mei ook een online-event.

Coronacrisis in de techsector

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's