Schrijven op 'dunste tablet ter wereld' moet voelen als papier
Eink

Schrijven op 'dunste tablet ter wereld' moet voelen als papier

19-03-2020 13:02 Laatste update: 13:29

Deze nieuwe tablet heeft een eInk-scherm en moet aanvoelen als papier.

In 2017 kwam reMarkable met zijn eerste tablet met een eInk-scherm: een scherm met elektronisch inkt, zoals je kent van ereaders. De tablet richtte zich op mensen die de vrijheid van pen en papier prefereren. Met een eInk-scherm zou je meer het gevoel krijgen dat je op papier schrijft of tekent dan op een glad LCD-touchscreen van een normale tablet.

Maar ondanks het natuurlijke schrijf- en tekengevoel sloeg de eerste reMarkable-tablet niet aan. Hij bleek te lomp en langzaam, had slechte software en was met een prijskaartje van zo'n 499 euro (zonder hoesje) ook te duur.

De nieuwe tweede generatie moet deze tekortkomingen verhelpen, om te beginnen met de prijs: 399 euro. Hij is bovendien uitgerust met dual-core processor waardoor hij een stuk sneller moet zijn. Daarnaast is de reMarkable 2 volgens het bedrijf de 'dunste tablet ter wereld'.

Het nieuwe Canvas-scherm, dat deels draait op eInk-technologie, is 10,3 inch groot met een 1872 x 1404 resolutie. Het scherm reageert twee keer zo snel vergeleken met het eerste model en dat zal zeker bijdragen aan een nog natuurlijker papiergevoel.

De software is ook verbeterd. Er is een Google Chrome-plugin waarmee je online artikelen kan bewaren om op je reMarkable 2 te lezen en hij is via usb-c op te laden.

In de pre-order kost hij 399 euro inclusief verzendkosten, een pen en een hoesje ter waarde van 157 euro. 

Getest: betaalbare e-readers

Meer gadgetvideo's? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal