Tentoonstelling tijdens coronacrisis te bezoeken via robot
Tetem

Tentoonstelling tijdens coronacrisis te bezoeken via robot

24-03-2020 10:21 Laatste update: 10:21

Bastiaan Vroegop

Een tentoonstelling in het Enschedese Tetem is tijdens de corona-uitbraak via een robot te bezoeken. Op die manier kunnen mensen langskomen zonder een besmetting te riskeren.

De robot rijdt rond bij de tentoonstelling The Swarm. Een bezoeker kan hem op afstand bedienen vanaf zijn of haar eigen computer, smartphone of tablet. "Er is ook een medewerker bij om te voorkomen dat hij tegen dingen opbotst", vertelt woordvoerder Ella Buzo aan Bright. Daarnaast moet de machine "tegen een stootje kunnen."

"We hebben dit nog niet eerder gedaan, dus het is even zien hoe druk het wordt", vertelt Buzo. "Als er veel mensen de robot willen bedienen, gaan we wellicht een tijdslimiet instellen."

Vanaf 26 maart is de robot iedere donderdag en zondag bestuurbaar tussen 14:00 en 16:00 uur. Het plan was origineel om dit tot 5 april mogelijk te maken, maar volgens Buzo is de periode verlengd tot 1 juni.

Coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen is de locatie langere tijd niet fysiek te bezoeken. Evenementen zijn tot in juni verboden in Nederland.

De robot lijkt qua idee ook goed binnen de expositie te passen. Bij The Swarm staan kleine computers centraal, die samen een theatervoorstelling samenstellen. In de hoofdrol speelt een mestkever die wordt geconfronteerd met een existentiële crisis.

Technologie tegen corona:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's