Amazon maakt kinderseries gratis op Prime Video
Streamen maar

Amazon maakt kinderseries gratis op Prime Video

24-03-2020 14:55 Laatste update: 14:55

Bastiaan Vroegop

Goed nieuws voor ouders die thuiszitten met kinderen: op Amazon-streamingdienst Prime Video zijn allerlei kinderseries gratis te bekijken.

Hierdoor is geen abonnement vereist om de programma's te bekijken. Het gaat voornamelijk om kinderseries die Amazon zelf heeft laten produceren voor de dienst.

Een abonnement op Amazon Prime Video kost normaal gesproken 3 euro per maand. Die prijs is met de komst van Amazon naar Nederland recent naar beneden gegaan: eerder betaalden klanten iets meer.

Ziggo en Disney

Amazon is niet het eerste mediabedrijf dat zijn kinderprogramma's gratis aanbiedt: abonnees van VodafoneZiggo hebben tijdelijk toegang tot betaalzenders voor kinderen, als hulpmiddel tijdens de huidige corona-epidemie. Op streamingdienst Disney+ is inmiddels ook al Frozen 2 te bekijken - maanden eerder dan origineel het plan was.

Gebruikersprofielen op Prime VIdeo

Op dit moment zou Amazon ook werken aan een langverwachte functie voor Prime Video: de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen te maken. Deze optie zit al in streamingdiensten zoals Netflix en Disney+, maar ontbreekt tot op heden bij de dienst van Amazon.

Hoewel de functie nog niet is aangekondigd, lijkt Amazon hem al te testen bij een kleine groep gebruikers. Gadgets360 spotte de profieloptie tijdens het streamen.

Waarom je wel of niet bij Amazon moet kopen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's