Zo kijk je op afstand samen naar Netflix
Netflix Party

Zo kijk je op afstand samen naar Netflix

01-04-2020 15:00 Laatste update: 02-04-2020 15:30

Bastiaan Vroegop

Met de app Netflix Party kijk je live op afstand samen met vrienden naar dezelfde film of aflevering van een serie. Je kunt ook samen chatten tijdens het kijken.

Je kunt Netflix Party al wat langer gebruiken, maar de app komt buitengewoon goed van pas tijdens de coronacrisis. Veel mensen zitten thuis, waardoor een bezoekje aan de bioscoop of samen op de bank kijken niet meer kan.

Tijdens het samen streamen van films en series verschijnt aan de rechterzijde een chatscherm, zodat je samen met je vrienden en familie kunt praten over wat zich afspeelt.

Installeren

Voor het gebruik van Netflix Party heeft iedereen die meekijkt het volgende nodig.

  • Een Netflix-abonnement
  • Een computer. Dit werkt (nog) niet op je smartphone.
  • De webbrowser Google Chrome.

Je installeert de app door in Chrome naar de website van Netflix Party te gaan en te drukken op 'Install Netflix Party'. Je wordt vervolgens naar de Chrome Web Store geleid waar je een browserextensie kunt installeren.

In de browserbalk verschijnt hierna een nieuw icoontje rechts van de adresbalk. Iedereen die met je mee wil kijken moet deze stappen volgen.

Beginnen met kijken

Alles geïnstalleerd? Dan moet één van jullie het volgende doen:

  1. Ga in Google Chrome naar de website van Netflix.
  2. Log in met je account en zoek iets op dat je wil kijken.
  3. Het Netflix Party-icoon naast de adresbalk kleurt rood op. Druk hem in en kies voor 'Start the party'.
  4. Pas waar nodig de instellingen aan. Je kunt op het getoonde scherm bijvoorbeeld de pauze- en afspeelknop voor iedereen behalve jouzelf uitzetten.
  5. Op het getoonde scherm staat een unieke link. Deel deze met iedereen die mee mag kijken.

Zodra de rest de link heeft ingedrukt, worden ze automatisch naar de juiste pagina op Netflix geleid. Zij zien samen met jou rechts de chat staan. 

Start de video als je klaar bent om te kijken. Hij begint dan voor iedereen die meekijkt - en pauzeert als je op de pauzeknop drukt.

Meer samen kijken: Plex en virtual reality

Netflix Party is overigens niet de enige tool waarmee je samen films of series kunt kijken. Gebruikers van media-app Plex kunnen ook SyncLounge installeren, waarmee iedereen op een mediaserver tegelijkertijd hetzelfde kunnen streamen.

Heb je een virtualrealitybril, dan biedt de app BigScreen een manier om samen in een virtuele woonkamer of bioscoop naar streamingdiensten te kijken. BigScreen streamt je volledige computerscherm, waardoor in theorie iedere streamingdienst moet werken. Daarnaast verkoopt BigScreen virtuele bioscoopkaartjes voor legaal aangeboden bioscoopfilms, die je samen met grote groepen kunt bekijken.

Tips: deze series kun je nu streamen

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.