Apple lekt zelf per ongeluk nieuwe iPhone SE en AirTags
Oepsie

Apple lekt zelf per ongeluk nieuwe iPhone SE en AirTags

03-04-2020 09:03 Laatste update: 10:07

Apple heeft op zijn site de komst van een nieuwe iPhone SE verklapt. Ook is in een nieuwe video sprake van AirTags.

De geruchten over een nieuwe, betaalbare iPhone SE, ook wel iPhone 9 genoemd, gaan al maanden. Ook over de nieuwe AirTags-zoeklabels lekte al eerder informatie uit. Nu komt het lek uit onverwachte hoek: Apple zelf.

Apple verkoopt in zijn Amerikaanse Apple Store een screenprotector die is geschikt voor de iPhone 7, 8 en SE. De iPhone 7 en 8 zijn uiterlijk hetzelfde, de huidige iPhone SE uit 2016 is kleiner. Geruchten wezen er al op dat de iPhone SE een snellere versie van de iPhone 8 zou worden. De screenprotector op de site van Apple lijkt dat te bevestigen.

Volgens 9to5Mac gaat het toestel inderdaad iPhone SE heten, en komt het toestel er in de kleuren zwart, wit en rood. De iPhone SE zou draaien op de Apple A13-chip die ook in de iPhone 11 zit. Er zou keuze uit 64, 128 en 265 GB opslagruimte zijn.

AirTags-zoeklabels

Apple plaatste daarnaast een video waarin de AirTags-zoeklabels worden genoemd. Op zijn Support-kanaal had Apple een inmiddels verwijderde video over het wissen van een iPhone. Op een zeker moment is in die video een instellingenscherm te zien waarop AirTags worden genoemd, meldt de site Appleosophy.

Het gaat om een optie die 'Offline Finding' heet, waarbij apparaten als de iPhone maar ook AirTags gevonden kunnen worden zonder dat zij met wifi verbonden zijn. Over AirTags gaan ook al langer geruchten, maar Apple heeft de zoeklabels nog niet aangekondigd. 

AirTags zouden een concurrent moeten worden voor Tile. De labels kunnen aan bijvoorbeeld een sleutelbos worden gemaakt. Met een iPhone kunnen gebruikers het label laten piepen. Mochten sleutels buiten bereik liggen, zouden zij hun locatie via de iPhone van een passant alsnog kunnen doorgeven.

Datum onthulling nog onbekend

Het is nog niet bekend wanneer de iPhone SE en AirTags onthuld worden. Volgens 9to5Mac kan dat later vandaag al gebeuren. Een bekende analist noemde 15 april als datum van de aankondiging.

Kijk ook: de nieuwe iPad Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's