Skype laat je nu videovergaderen zonder app of account
Zoom-concurrent

Skype laat je nu videovergaderen zonder app of account

04-04-2020 17:19 Laatste update: 17:39

Bastiaan Vroegop

Een nieuwe optie in Skype laat je meedoen met videovergaderingen zonder de app te installeren of een account te maken.

Daarmee wil de videobeldienst van Microsoft het makkelijker maken om deel te nemen aan groepsgesprekken. 

In de Skype-app zit nu de optie 'Meet Now'. Deze kan worden aangeklikt door een gebruiker (die wel een account nodig heeft), in de applicatie of op de website. Er wordt dan een deelbare link gemaakt die je naar anderen kunt sturen.

Als iemand anders die linkt indrukt, dan wordt het Skype-gesprek gestart vanuit de webbrowser, zonder dat die persoon een account hoeft aan te maken. Zo hoopt Microsoft videobellers te overtuigen om hun beldienst te proberen.

Zoom

Skype heeft het op het moment lastig. Hoewel gebruik van de beldienst is gegroeid sinds mensen door de coronacrisis thuiswerken, is concurrent Zoom vele malen groter geworden in diezelfde periode. Bij Zoom is het namelijk makkelijker om mee te doen aan een groepsgesprek dan bij Skype.

Het is de vraag of de Meet Now-knop daar verandering in zal brengen. Want hoewel Microsoft hiermee qua functionaliteit weer concurreert, zitten veel mensen nu al bij Zoom. Al ligt die app op het moment onder vuur wegens zijn slechte beveiliging en privacypraktijken, wat gebruikers weer kan verleiden tot een overstap.

Videobellen? Houd je aan deze 10 regels

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s