'Nieuwe 13 inch MacBook Pro verschijnt volgende maand'
Schaartoetsenbord

'Nieuwe 13 inch MacBook Pro verschijnt volgende maand'

06-04-2020 13:20 Laatste update: 13:23

Apple zou in mei een vernieuwde 13 inch MacBook Pro aankondigen, in navolging van de het 16 inch-model en de nieuwe MacBook Air.

Dat zegt Apple-expert Jon Prosser op Twitter. De huidige 13 inch MacBook Pro is het enige model dat nog het geplaagde toetsenbord met vlindermechaniek gebruikt, dat door stof en kruimels onbruikbaar kan worden.

Andere MacBooks gebruiken inmiddels het betrouwbare schaarmechaniek. De vernieuwde MacBook Air werd in maart onthuld, de 16 inch MacBook Pro kwam in november uit.

Dunne schermranden

Prosser denkt dat de 13 inch MacBook Pro mogelijk dunnere schermranden krijgt, en daarmee een 14 inch scherm. Datzelfde gebeurde al met de 16 inch MacBook Pro, die hetzelfde fysieke formaat heeft als zijn voorganger van 15 inch. Eerder zei de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo al dat Apple in het tweede kwartaal van dit jaar met een vernieuwde MacBook Air en Pro zou komen.

iPhone SE, AirTags en AirPower

Op korte termijn worden nog een aantal andere nieuwe Apple-producten verwacht. De nieuwe goedkopere iPhone SE zou deze maand al worden aangekondigd. 

Geruchten en een video van Apple zelf wijzen ook op de komst van de AirTags-zoeklabels. De AirTags zouden een concurrent moeten worden voor de bluetooth-trackers van Tile. De labels kunnen aan bijvoorbeeld een sleutelbos worden gemaakt. Met een iPhone kunnen gebruikers het label laten piepen. Mochten de sleutels buiten het bereik liggen, dan zouden zij hun locatie via de iPhone van een passant alsnog kunnen doorgeven.

Oplaadmat AirPower

Prosser zei laatst ook dat Apple een vernieuwde versie van zijn geannuleerde AirPower-oplaadmat maakt. De nieuwe versie zou grotere laadspoelen hebben om oververhitting te voorkomen.

De oplaadmat zou nodig zijn om de komst van een poortloze iPhone te verantwoorden. Mogelijk laat die mat dus nog even op zich wachten.

Eerste indruk: de nieuwe iPad Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's