© Microsoft

Microsoft perkt Nederlandse start xCloud in wegens corona
Gamedienst

Microsoft perkt Nederlandse start xCloud in wegens corona

07-04-2020 07:37 Laatste update: 07:56

Microsoft perkt de plannen in om zijn gamedienst xCloud in 2020 naar Nederland te brengen, om te voorkomen dat het internet nog verder wordt belast tijdens de coronapandemie.

Met xCloud speel je games vanuit de cloud. Je spel wordt afgespeeld op een server van Microsoft, waarna het scherm rechtstreeks naar je telefoon wordt gestreamd.

"We blijven de situatie rond het coronavirus evalueren en beginnen met de release van de Project xCloud-preview in 11 West-Europese landen wanneer we er zeker van zijn dat het een verstandig moment is", belooft de techreus in een persbericht. "We hanteren een weloverwogen aanpak om overbelasting van internet te voorkomen."

Kleine groep testers

Volgens Microsoft zal xCloud dit jaar wel in Nederland te gebruiken zijn, maar slechts voor een kleine groep testers. Bezitters van een Android-telefoon kunnen zich vanaf vandaag aanmelden om in aanmerking te komen voor die test. Op termijn worden langzaamaan meer mensen toegevoegd.

De maatregelen gelden voor Nederland, maar ook andere West-Europese landen waar xCloud van start moet gaan. Op de lijst staan België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Noorwegen, Spanje en Zweden. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea wordt de dienst al een tijdje getest.
 

Eerste indruk: Google Stadia

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's