Lego Super Mario is vanaf augustus officieel te koop
It's-a me

Lego Super Mario is vanaf augustus officieel te koop

07-04-2020 09:27 Laatste update: 08-04-2020 09:29

De pas onthulde Legosets van Nintendo en Lego zijn vanaf 1 augustus officieel te koop.

Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt in een persbericht. Het gaat om een set van drie bouwpakketten, die tegelijkertijd in de winkels moeten liggen. De samenwerking tussen Lego en Nintendo werd in maart voor het eerst aangekondigd.

De Mario Starter Course gaat 60 euro kosten, terwijl een uitbreidingspakket met de piranhaplant voor 30 euro over de toonbank gaat. De duurste bouwdoos is die van Bowser’s Castle, die voor 100 euro wordt verkocht.

Het is voor het eerst dat Lego en Nintendo samenwerken aan zulke bouwsets, die ook een digitaal randje krijgen. Het poppetje van Mario zit bomvol met sensoren, speakers en luidsprekers, die reageren als hij speciale blokken aanraakt. Hierdoor klinkt en lijkt het net alsof Mario een level speelt. De interactieve ogen van Mario veranderen afhankelijk van wat hij doet, een schermpje op zijn buik geeft nog meer informatie.

De Starter Course moet als de basis voor de Mario-bouwsels dienen, die met de andere twee pakketten kan worden uitgebreid. Al kunnen spelers ook hun eigen blokken mengen met de speciale Mario-blokken om grotere levels te verzinnen. De Legosets krijgen ook een speciale smartphone-app waarin je scores kunt bijhouden en tips krijgt voor nieuwe levels. 

Dit weten we over de PS5 en nieuwe Xbox

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's