© Bright

'Apple-koptelefoon komt in juni, AirPods X in september'

AirPods Pro

Bye bye, Beats

'Apple-koptelefoon komt in juni, AirPods X in september'

08-04-2020 07:55 Laatste update: 09:36

Apple zou in juni dit jaar een draadloze hoofdtelefoon onthullen, gevolgd door de nieuwe AirPods X in september of oktober.

Dat beweert YouTuber en Apple-lekker Jon Prosser, die recent ook voorspelde dat Apple de nieuwe iPhone 9 op 15 april onthult en de nieuwe 13 inch MacBook Pro volgende maand verschijnt.

De nieuwe Apple-koptelefoon zou dezelfde technologie als de AirPods gebruiken om met je apparaat te verbinden. Hij moet gaan lijken op de Beats 700-koptelefoon die Apple ook maakt. De prijs van de koptelefoon moet rond de 350 dollar liggen.

Prosser denkt dat de koptelefoon tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC wereldkundig gemaakt zal worden. Die vindt traditiegetrouw plaats in juni, al kan dat door de huidige coronacrisis dit jaar iets anders lopen. Veel techevenementen worden afgeblazen of vinden uitsluitend digitaal plaats.

AirPods X

De AirPods X zijn draadloze oordoppen geïnspireerd door de Beats X, speciaal ontwikkeld voor tijdens het sporten. Het zou betekenen dat er wellicht een draadje tussen beide doppen loopt, zoals bij de Beats X het geval is. Digitimes beschreef diezelfde vermoedelijke doppen al eens als de 'AirPods Pro Lite'.

Beide apparaten zouden het einde van het Beats-merk inluiden. Door audio-apparaten onder Apples eigen merk uit te brengen, kan Beats als bedrijf volledig in Apple opgaan. Apple staat als merk immers zelf goed op de audiomarkt, nu de AirPods marktleider zijn op de draadloze oordoppenmarkt.

Eindoordeel: AirPods Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's