Oppo onthult twee nieuwe smartphones met 5G
Find X2 Neo en Lite

Oppo onthult twee nieuwe smartphones met 5G

15-04-2020 09:46 Laatste update: 10:20

Het Chinese telefoonmerk Oppo heeft twee nieuwe smartphones onthuld, die allebei moeten werken op de nieuwe, snellere 5G-netwerken.

Beide nieuwe Oppo-smartphones draaien op een Snapdragon 765G-processor en kunnen snelheden van maximaal 3,7 gigabit bereiken op 5G. Dan moet een 5G-netwerk die snelheid wel gaan aanbieden. In Nederland is op dit moment nog geen 5G beschikbaar. De veiling van de eerste 5G-frequenties vindt voor eind juni plaats.

De twee Oppo-toestellen wijken vooral op cameragebied van elkaar af. De Neo heeft een 48 megapixel-hoofdcamera, een 13 megapixel-telelens, een 8 megapixel-groothoeklens en een 2 megapixel-zwartwitcamera, terwijl de Lite het moet doen met een 48 megapixel-hoofdcamera, een 8 megapixel-groothoeklens en mono- en retrocamera's van ieder twee megapixel.

Dun

De X2 Neo is volgens Oppo de "dunste 5G-telefoon ter wereld", wat te danken zou zijn aan een paar aangepaste onderdelen. De module van de vingerafdrukscanner is bijvoorbeeld niet langer 2,95 millimeter dik, maar heeft een dikte van 0,266 millimeter. De telefoon zelf is hierdoor 7,7 millimeter dik geworden en weegt 171 gram.

Het is overigens de vraag of Oppo echt die titel mag behartigen. De opvouwtelefoons van Huawei en Samsung hebben ook 5G-modellen, die nog iets dunner zijn dan de nieuwe X2 Neo. Deze telefoons hebben immers een groter oppervlak om onderdelen onder te verspreiden - al zijn ze iets dikker zodra je ze dichtvouwt.

Vanaf 499 euro

Oppo gaat de Find X2 Neo vanaf eind april verkopen bij T-Mobile vanaf 699 euro. De X2 Lite wordt ook eind deze maand verwacht, maar is bij meer winkels te koop voor 499 euro.

De reguliere Oppo Find X2, met onder meer een snel 120 Hz-scherm, verscheen half maart in Nederland en was toen een van de eerste toestellen met 5G-ondersteuning in ons land. Oppo is momenteel de nummer vijf op de wereldwijde smartphonemarkt, net achter de eveneens Chinese rivalen Xiaomi en Huawei.

De eerste 5G-telefoon in Nederland

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-reviews.