© Bright

Sonos start eigen streamingdienst voor online radio
Online radio

Sonos start eigen streamingdienst voor online radio

21-04-2020 14:42 Laatste update: 14:57

Speakerfabrikant Sonos is gestart met Sonos Radio, een online radiodienst met eigen radiozenders, stations gebaseerd op artiesten en al bestaande online radiokanalen.

Het is al langer mogelijk om op Sonos-speakers naar radiozenders te luisteren via apps zoals TuneIn, maar met het nieuwe platform neemt de speakerfabrikant zelf de touwtjes in handen. In Sonos Radio worden de zenders van radio-apps gebundeld in één overzicht.

Op een eigen kanaal wil Sonos daarnaast populaire muziek afspelen, met tussendoor advertenties. Deze zender is in eerste instantie alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Italië. Sonos belooft dat Nederland in de toekomst ook ondersteund zal worden.

Ook reclamevrije zender

Sonos Sound System wordt daarnaast een reclamevrij radiostation dat door Sonos-medewerkers wordt beheerd. Hierop wordt muziek gedraaid, maar zullen ook dj’s verhalen vertellen. Iedere woensdag gaan artiesten hierop een eigen programma van een uur presenteren, waarbij ze ook collega-muzikanten interviewen en over hun werk praten.

Tot slot zijn er de Artist Stations, die als een soort genrestations moeten dienen. Gebruikers kunnen hun favoriete artiest aanklikken, waarvan ze vervolgens de favoriete en meest inspirerende nummers kunnen beluisteren.

Spotify en Apple Music

Sonos-speakers zijn al jarenlang in staat om streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music af te spelen. Door nu te starten met Sonos Radio, krijgt het bedrijf meer controle over de muziek waar klanten naar luisteren.

Test: Denon-speakers verslaan Sonos?

Geen gadgetreview missen? Volg Bright op YouTube.

Volg meer updates over smart home.